Тренировките по Айкидо често биват предпочитани от възрастните поради редица причини, част от които са: осъвършенстване на самозащитата, достигане на вътрешен мир и намаляване на стреса, или просто за разнообразяване на сиво ежедневие. Причини, вълнуващи не особенно децата. Защо тогава айкидото е добра идея за подрастващите и как то би обогатило живота им.

айкидо софия - айкидо тренировки за деца

Айкидо е миротворно бойно изкуство и агресията съвсем не е част от него. Но как едно бойно изкуство само по себе си може да бъде миротворно и да не предизвиква конфликт? Може, понеже в айкидо няма нападателни хватки. Всички пози и движения са в отбранителна позицищя. Или по-просто казано – никога не би могъл да започнеш бой с айкидо, а само да го завършиш.

  1. Айкидо не укорява децата да посягат първи. Айкидото започва едва когато “правилата се нарушат” от противника, тоест от атаката му.

 

  1. Айкидо учи децата да бъдат спокойони и уравновесени. Разбира се, че малките са енергични и спокойствието не е най приличната им черта. Но айкидо им дава избор. Ако децата трябва да са мирни в час, съсредоточени в домашните или фокусирани по време на спорт, Айкидо ги учи точно как да овладеят тези техники
   и кога да ги използват в тяхна полза.

 

  1. Айкидо учи децата на полезна самоотбрана, която може да ги предпази от нежелани неприятности! Чрез тренировките по айкидо децата могат да предотвратят неприятности или прекъснат периодични нападки.

 

  1. Честите айкидо тренировки изграждат позитивизъм дори и в най-малките. Айкидо показва на децата, че хармонията и мирът е ключа кум постигането на техните цели.

 

  1. Айкидо помага за умственото развитие, паметта и концентрацията. Чрез айкидо тренировките децата развиват самоконтрол и спокойствие. Така съзнанието на едно дете е много по-благоразположено да приема нова информация

 

 1. Айкидо е спорт за всяко дете – атлетично или не. Айкидо развива физиката на децата и ги поддържа здрави.  

Японското бойно изкуство е страхотен начин, децата да изразходят енергия по полезен и безопасен начин. Спорт, който лесно може да се усвой от всеки стига да е отдаден и заинтересуван. В айкидо клуб Сейтоку София имаме добре структурирана учебна програма за деца, която освен забавна и развлекателна, е и изграждаща самодисциплина и характер нужна за всеки подрастващ. Тренировките с деца се провеждат три пъти седмично в удобни часове за вас и децата ви.

Summary
Айкидо за деца София - Защо децата трябва да тренират айкидо?
Article Name
Айкидо за деца София - Защо децата трябва да тренират айкидо?
Description
Айкидо е миротворно бойно изкуство и агресията съвсем не е част от него. Но как едно бойно изкуство само по себе си може да бъде миротворно и да не предизвиква конфликт?
Author
Publisher Name
Сейтоку айкидо София
Publisher Logo